Sari Blå

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Japani 2012/kuva Kaarina Savonen

Pianisti ja musiikkifilosofi Sari Blå etsii musiikista kiehtovia ja katoavia sointeja ja äänivärejä. Häntä kiinnostaa musiikin alkuperä ja sen murrokset ja toisaalta jatkuvuus. Hän on kiinnostunut musiikin sisäisestä rakenteesta, joka joskus kätkeytyy rönsyilevän pintakerroksen alle.

Intohimoisena kamarimuusikkona Blå työskentelee säännöllisesti laulajien ja useiden instrumentalistien, kuten jousien ja puhaltajien kanssa. Hän vierailee useilla musiikkifestivaaleilla, kuten jo useana kesänä Aino Acktén kamarifestivaalilla, ja hän on työskennellyt useiden suomalaisten huippumuusikoiden kanssa.

Vuonna 2012 Blå teki debyyttinsä Aasiassa, hänen soittaessaan suomalaista musiikkia esittelevän konserttisarjan Japanissa. Hän on kiinnostunut uudesta musiikista, ja työskentelee mielellään säveltäjien kanssa, ja hän onkin esittänyt useita kantaesityksiä.

Sari Blå opiskeli pianonsoittoa Joensuussa Janne Mertasen johdolla, Jyväskylässä Oleg Manturin johdolla, ja Lahdessa Peter Lönnqvistin ohjauksessa. Nämä opettajat auttoivat löytämään ainutlaatuisen pianon soinnin, jonka on sanottu olevan värikylläinen, rikas ja voimakas. Lisäksi Blå on suorittanut filosofian maisterin tutkinnon Jyväskylän yliopistossa pääaineenaan musiikkitiede.

Laaja ohjelmisto klassisesta moderniin ja voimakas soitto tekevät jokaisen konsertin kiehtovaksi matkaksi musiikillisiin väreihin. Blån pianistista ilmaisuaan ohjaa herkkä musiikillinen tyylitaju.